Bienal

Mujeres en las Artes Visuales

La Biennal Mirades de Dones produeix i reuneix iniciatives que visibilitzen el talent de les dones i que tenen el gènere com a eix de reflexió, debat i creació.

La BMM-2018, en la seva segona edició, aferma i reforça els objectius proposats en la seva primera convocatòria per visibilitzar i difondre la creació realitzada per artistes i dones professionals en l'àmbit de les arts visuals del territori espanyol i a nivell internacional.

 

L'associació Dones en les Arts Visuals es constitueix el 9 de maig de 2009, i entre les nombroses accions que ha realitzat, es troba al Festival Mirades de Dones que es va organitzar des del 2012 al 2014 en tres edicions.

Al juny de 2014, en un compromís continu de revisió de procediments i objectius, les sòcies vam decidir en assemblea general un canvi de model i que se celebrés cada dos anys, alternant-ho amb un any de reflexió i debat.

Amb aquest objectiu, MAV ha organitzat ja dues edicions del FÒRUM, FMM2015 a Barcelona i Madrid, i FMM2017 a Madrid i Sevilla, una trobada per a la posada en comú d'idees i projectes amb altres associacions feministes de les arts, a nivell nacional i internacional .

BMM2016En 2016 es va organitzar la primera edició de la Bienal BMM2016 que va reunir, des de març a desembre, 168 iniciatives i activitats que van tenir a les dones i el gènere com a eix de reflexió, debat i creació, des de Llatinoamèrica a l'Aràbia Saudita, passant pels diversos territoris de l'estat espanyol.

Mitjançant una metodologia de treball fonamentada en les bones pràctiques al llarg de tot el procés de producció, en el sentit més ampli, i una estructura de treball horitzontal, la BMM-2016 va compondre en la seva primera edició una programació d'activitats de formats molt diferents amb el feminisme com a eix vertebrador.

MAV va recolzar la producció de 5 projectes: 2 procedents de Llatinoamèrica, 1 de Aràbia Saudita i 2 de Madrid, seleccionats entre els 159 rebuts a partir d'una convocatòria internacional, i va facilitar la presentació per part de les seves autores en diferents espais de Madrid.

La Biennal va comptar també amb més de 160 projectes convidats, organitzats per institucions, galeries, centres educatius, fundacions, museus, etc., que es van anar unint fins a compondre una programació de qualitat i diversa, que demostrava que el treball en xarxa i la suma d'interessos comuns empeny a l'activitat creadora i a les que la produeixen, a arribar més lluny i millor, promovent altres maneres de col·laboració i participació.

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestra web mediante el análisis de tu navegación en nuestro sitio. Si continúas navegando, consideraremos que aceptas su uso.
Siempre podrás revocar tu consentimiento y obtener más información aquí.