Bienal

Mujeres en las Artes Visuales

La Biennal Mirades de Dones produeix i reuneix iniciatives que visibilitzen el talent de les dones i que tenen el gènere com a eix de reflexió, debat i creació.

La BMM-2018, en la seva segona edició, aferma i reforça els objectius proposats en la seva primera convocatòria per visibilitzar i difondre la creació realitzada per artistes i dones professionals en l'àmbit de les arts visuals del territori espanyol i a nivell internacional.

 

Des de fa més de trenta-cinc anys, les dones són majoria a l'àmbit de la formació cultural. Les titulacions de Belles Arts, Història de l'Art, Estètica, Literatura, o Cinema, entre d'altres, estan plenes de dones que assoleixen altes qüalificacions. Quan les bones pràctiques hi són presents -criteris de selecció transparents, avaluacions cegues i indicadors clars- les dones formen part dels llocs de responsabilitat cultural en una proporció similar a la de la seva formació. No obstant aixó, quan els criteris de selecció són foscos, bé per designacions directes o interessos personals arbitraris, els homes ocupen -mitjançant una permanència de models obsolets - la gran majoria de llocs de poder i decissió, i el nostre pais perd no només la possibilitat d'integrar les dones millor preparades de la nostra història més recent, sinó també la legitimitat democràtica dins l'àmbit de la cultura.

Volem que la Biennal Mirades de Dones sigui un exemple de gestió dins l'àmbit de la cultura, afavorint un sistema horitzontal, col.laboratiu i participatiu, tant pel que fa al procediment de treball, com pel que fa a la configuració dels equips.

La Biennal Mirades de Dones, produeix i recull iniciatives realitzades al voltant de la participació de les dones dins del sistema de l'art. Recolza els objectius d'igualtat real i efectiva de dones i homes en tots els àmbits, tant públics com privats, relacionats amb les arts visuals; això ho fa recordant l'aplicació de l'article 26 de la Llei d'Igualtat que proposa actuacions que promoguin a les dones i siguin combatives contra la discriminació dins l'àmbit de la creació i producció artística i intel.lectual.

Un fòrum de reflexió i pensament dins l'àmbit del feminisme, el gènere i les arts visuals que s'uneix al Fòrum que MAV organitza en anys alterns: FMM2015 a Barcelona i Madrid i FMM2017 a Sevilla i Madrid.

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestra web mediante el análisis de tu navegación en nuestro sitio. Si continúas navegando, consideraremos que aceptas su uso.
Siempre podrás revocar tu consentimiento y obtener más información aquí.